Lyset og luften samt en alsidig hverdag hjælper Marthin igennem sin depression. Marthin har en fortid som elektriker, men stressen og presset af hele tiden at skulle være et nyt sted, samt følgerne af en kronisk tarmsygdom gjorde at Marthin fik en depression.

Marthins kroniske sygdom er påvirkelig af stress og derfor har han en §56-ordning. Det er vigtigt for Marthin at have en fleksibel arbejdsgiver med forståelse for fravær, idet han jævnligt er på sygehuset og bliver hårdere ramt af almindelige sygdomme.

Marthin fortæller, at Per og Kim var med til at samle ham op og har været gode støtter for ham. Per huskede at spørge ind, sende beskeder og en gang imellem skubbe til grænserne på en skånsom måde. Kim har været god til at tage de hensyn der var nødvendige i dagligdagen og til at kende dårlige dage fra gode dage.

Marthin er glad for at være på en alsidig arbejdsplads med forskellige arbejdsopgaver, frisk luft og lys, og at han samtidig bliver involveret og får lov til at trække på sin erfaring fra elektriker-faget.

Danplanex er en meget familiær arbejdsplads, hvor alle er søde og venlige og meget omfavnende og Marthins døtre mener da også, at han har verdens bedste arbejdsplads og vil gerne selv arbejde der.

Marthin startede med 4-5 timer om dagen og var tilknyttet Lokalpsykiatrien. Nu arbejder han fuldtid og er afsluttet i Lokalpsykiatrien og er i arbejdstiden – 1 gang om ugen – startet på Naturforløbet på Aabenraa Kommunes sundhedscenter, som er en indsats for borgere med depression.